állásokat kereső robot, és weboldal fejlesztése

Közvetlen állások

Miről szól ez a blog?

2015. augusztus 07. - jobkereso

Pados Attila vagyok, ennek a szolgáltatásnak a tulajdonosa, működtetője és egyben fejlesztője is.

 

padosattila.jpg

Ez a blog a Közvetlen Állások álláskereső szolgáltatás fejlesztéséről, ügyes bajos dolgairól szól, amely egyúttal lehetővé teszi a látogatókkal való véleménycserét, kritikák vagy pozitív értékelések megismerését.

Ezen szolgáltatás segítségével a felhasználók közvetlenül meg tudják pályázni a cégek által, a saját oldalaikon meghirdetett állásokat, ezzel lerövidítve az álláskereséssel töltött időt.
Lehetővé teszi hogy a pályázat beadását megelőzően sokkal bővebb információt gyűjtsön a kiszemelt munkaáltatóról, hiszen ezek ott vannak ugyanazon weboldalon:
  • nem titok hova is kell majd dolgozni járni,
  • mivel foglalkozik a cég,
  • egyáltalán mi a cég neve (hátha épp ott dolgozik a pályázó).

     

A hagyományos álláskereső oldalakon emberi munkával feltöltött álláshirdetések között lehet navigálni, vagy keresni, és itt az állás meg is pályázható, általában a közzétevő weboldalon keresztül zajlik a felvételi folyamat.

Az állásgyűjtő vagy állás aggregátor oldalakon máshol közzétett állások linkjei között lehet keresni,tehát ezek tevékenysége a linkek összegyűjtéséből és a navigációból áll. Az állást megpályázni az eredeti hirdetésben lehet. Az állásgyűjtő oldalak jellemzően más, az első csoportba tartozó kézzel feltöltött állásportálokról gyűjtik az állásajánlataikat, de ezek egy kis része közvetlenül a foglalkoztató oldaláról is származhat.

A közvetlen állások egy olyan állásgyűjtő szolgáltatás, ami arra specializálódott hogy csak ezeket a közvetlen foglalkoztatói állásokat gyűjti, a többi állásgyűjtőnél jóval nagyobb merítéssel, nem csak a nagy cégeket és a már összegyűjtött állásokat újraközölve.

A szolgáltatás mögött dolgozó keresőrobot naponta nagyjából félmillió weboldalt néz át új állások után kutatva, és ennek a nagy részét kis és középvállalatok teszik ki.

A közvetlenségből fakad, hogy itt nem kell ugyanannak az állásnak a különféle forrás oldalakról származó változataival találkozni.

Ugyanennek a következménye, hogy a felvételi folyamat egyből a munkáltatónál kezdődik, nem egy közvetítőnél, vagy egy másik hirdetőoldalnál. A közvetítők szerepe a folyamatban leginkább a jelentkezők előszűrése, ezért az álláskeresők számára ők egy leküzdendő akadály.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kozvetlen-allasok.blog.hu/api/trackback/id/tr817686854
süti beállítások módosítása