állásokat kereső robot, és weboldal fejlesztése

Közvetlen állások

Hírlevél funkció változtatása

2018. június 06. - jobkereso

A hírlevél kiküldésében volt egy hiba, ami miatt annyi link került 1 levélbe, ahányan arra a kulcsszóra feliratkoztak.

Ami még rosszabb, hogy a leiratkozó linkeket is megkapta mindenki, tehát lehetett rosszalkodni és letörölni egymás hírlevél regisztrációit. Érzékeny adat, tehát emailcím nem juthatott így sem másik felhasználóhoz.

Ezt a hibát most javítottam, egyúttal minden leiratkozó link kap egy hash paramétert. Ez az emailcímtől függ, de nem állítható elő belőle az emailcím maga. Leiratkozás csak akkor sikeres, ha ez az érték megfelel az adatbázisban feljegyzett email címnek, ha meg van adva hírlevél id is, akkor azzal együtt is meg kell felelnie.

A leiratkozó link birtokában természetesen le lehet iratkozni, de ezentúl nem lehet csak az id-k kitalálásával mások hírleveleit lemondani, ehhez tudni kell a hash-t is, amit viszont csak a címzett kap meg.

Ennek a változtatásnak most az a következménye, hogy a ma reggel kiküldött, és hibás hírlevelekben lévő leiratkozó linkek sem működnek már.

Egyúttal megszüntettem a cookie-tól függő 'popup' ablakot is, amit az először látogatók láthattak (volna ha jó lett volna a kikapcsolása). Mindenesetre többek visszajelzése alapján ez zavaró és felesleges volt, ezért töröltem.

A bejegyzés trackback címe:

https://kozvetlen-allasok.blog.hu/api/trackback/id/tr7014027270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása